Ons Kampen
Beste ondernemer van Kampen,

De Hanzedagen zitten er weer op, maar de leuke vlaggen en matten kunnen nog een tijd gebruikt worden! Veel mensen vonden het erg gezellig staan, en zo halen we met z'n allen het meeste rendement uit de Hanzedagen-investeringen. Veel matten zijn door het enorme bezoekersaantal flink vervuild, maar daar is wat aan te doen. Het makkelijkste is:

*een flinke emmer (sop)water over de mat te gooien
* het water met een stevige borstel of bezem er vanaf vegen.
* Nog een emmer schoon water erover te gooien
* de mat oprollen en op zijn kant tegen de muur zetten (half uurtje)
* Het meeste water siepelt er met vuil en al dan uit.
* Zet de mat bij sluitingstijd opgerold, in een emmer of gootsteen weg.
* De volgende dag kunt u de mat dan weer uitrollen en gebruiken (Dit is ook de makkelijkste manier als de mat nat is geworden door regen)

Vragen of meer info over schoonloopmatten met logo of design?

Neem contact op met Anna Boellaard van Het Matelier
tel: 038-7503731

Ik help u graag verder!

Met vriendelijke groet,
De OndernemerVereniging kampen staat in de aanloop naar de Internationale Hanzedagen 2017 voor een uitdagende taak. We willen het winkelgebied in de stijl van de Hanzedagen kleuren en de bezoekers niet alleen tijdens de Hanzedagen, maar ook ervoor en erna 'Welkom' heten.

Om de uitstraling aan te laten sluiten bij het thema van de Hanzedagen 'Water verbindt' hebben we matten, lopers en vlaggen laten ontwerpen. Die zijn voor alle ondernemers in Kampen beschikbaar.
De binnenstadondernemers krijgen alleen korting.

Bent u ondernemer van de binnenstad, log dan in op deze site, voor het bestelformulier en alle informatie.

In de laatste twee weken van maart en de eerste week van april wordt u door één van onze mensen bezocht met uitleg en het bestelformulier. Mocht u geen bezoek hebben gehad of wilde u nog even nadenken over uw bestelling dan kunt u hieronder de matten en lopers vinden. Ook het bestelformulier kunt u hier vinden. Breng het ingevulde formulier even langs bij HOE, op Oudestraat 117 of bij 't Trappetje, Oudestraat 25. Rond 10 april ontvangt u dan een factuur voor de eigen bijdrage. Na betaling van de factuur, voor 30 april 2017, is uw bestelling definitief en krijgt u de bestelde producten na de derde week van mei uitgeleverd.
Handel verbindt mensen. Voor de handel werd en wordt vaak gebruik gemaakt van waterwegen. Toch zijn er voldoende Hanzesteden, die niet aan het water liggen. Tijdens de Hanzedagen 2017 richt cultuurZIEN het vizier op Kampen en de Kampenaren. Wat herinnert nog aan de handel in Kampen en welke verhalen over Kampenaren horen daarbij? Kortom: tijdens de Hanzedagen komt u met cultuurZIEN bij Kampenaren over de vloer.

Wo. 14 juni,  14.00 uur: Kamper leeuwenjacht , presentatie van de digitale versie van dit door cultuurZIEN bedachte en ontwikkelde spel voor de jeugd.

Do. 15 juni,   14.00 uur:   wandeling ''Langs gevelstenen'' , afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling over Sint Nicolaas in het Ikonenmuseum

Vr.  16 juni,   14.00 uur: engelstalige wandeling ''Kampen, a merchants city'' ;

18.00 uur: middeleeuwse maaltijd in een gotisch huis

20.00 uur:  wandeling ''Op stap met joffer Tengnagel''

za. 17 juni, 14.00 uur:  wandeling ''Goudsmeden en muntmeesters'' , gecombineerd met een  bezoek aan het SNS historisch centrum

19. 30 uur: duitstalige wandeling ''Deutsche Einflüsse in Kampen''